fb

איך מקימים עסק בלי סיכון? | עופר לוי

תמלול מלא של הסרטון

היום אני רוצה לדבר על איך להקים עסק בלי סיכון כספי.
אז קודם כל בואו נבין מה זה עסק? עסק זו מערכת מאורגנת לאספקת שירותים או מוצרים שאנשים צריכים או רוצים שוב. אני אחזור על זה, עסק זו מערכת מאורגנת לאספקת שירותים או מוצרים שאנשים צריכים או רוצים, אז זהו עסק ולמה להקים עסק? למה לא ללכת למסלול שהרבה אנשים הולכים אליו ולהיות שכיר? זו הייתה התלבטות שלי לפני 20 ומשהו שנה. סיימתי את שני התארים, מצאתי עבודה ביעוץ כלכלי והיה לי בראש מסלול שאני אעבוד כשכיר ב-20, 30, 40 שנה הבאות. אבל אז הבנתי שכשאני עובד כשכיר אני נותן את הזמן שלי וכשאדם נותן את הזמן האישי שלו בשביל לקבל כסף יש עם זה שתי בעיות: אחד זה מוגבל ושתיים זה איטי. רוברט קיוסאקי מאבא עשיר אבא עני מדמה את הדרך שבה אתם מרוויחים כסף לכלי רכב, לכלי תחבורה אז בואו נניח שאני רוצה להגיע לאילת, אני יכול להגיע לאילת במטוס, במכונית ואפילו באופניים וכל אחד מכלי התחבורה  יביא אותי בקצב אחר לאילת. אותו דבר כשאני עובד ומרוויח כסף יש כל מיני כלים להגיע לשם ולעבוד. כשכיר זה יותר המקבילה של אופניים לאילת, אז הבנתי קודם כל שזה יהיה הרבה איטי ממה שאני רוצה' אז בחרתי להקים עסק. כי עסק הוא כלי תחבורה הרבה יותר מהיר להבאת כסף לתוך החיים שלנו אם עושים את זה נכון כמובן. אז למה אנשים נמנעים מללכת לכלי הזה? למה אנשים לא מקימים עסק?

 

לאורך השנים הבנתי שיש 3 מגבלות עיקריות שעוצרות אנשים ועצרו גם אותי המחשבה הראשונה זה לא מתאים לי, המחשבה השנייה אני לא יכול, והמחשבה השלישית זה מסוכן אז אני רוצה לדבר על כל אחד מהם.
זה לא מתאים לי. אז הרבה פעמים שואלים, דימוי בראש מה זה איש עסקים, איך צריך להיות איש עסקים? והיה לי ברור שאני לא אהיה איש עסקים, היה לי ברור שאני אהיה שכיר, כי מבחינתי איש עסקים זה מישהו שצריך לדעת למכור. ואני כל כך התביישתי, אפילו את המשכורת שלי התביישתי לבקש, וכשבקשתי להעלות משכורת לפעמים עם סכום של עוד אלף שקלים, חשבתי שאני חוצה את ים סוף, אז איך אני אהיה בעל עסק אם אני צריך למכור כל הזמן? זו הייתה המחשבה הראשונה שלי.

 

אז אחד הדברים שעשיתי עם האנשים עם הזמן, זה במקום להתאים את עצמי לעולם העסקים, למדתי להתאים את עולם העסקים אליי. הקמתי עסק שהוא בדמותי והוא מתאים לי, ושיניתי את החשיבה לגבי זה שלי לא מתאים להיות איש עסקים. אז זה הדבר הראשון שעשיתי שינוי, ועם השנים אני עובד עם מאומנים ומשתתפים בתוכניות ובסדנאות שלי, ועושה איתם את אותו תהליך. לאחרונה עשיתי את זה עם מישהי, וזה הגדיל לה את ההכנסות בהרבה.

 

המחשבה השנייה זה אני לא יכול להקים עסק או אני לא יכולה להקים עסק. זאת אומרת זה עניין של יכולות. יש אנשים שיש להם יכולת ולי אין יכולת. אז פה גילית שאנשים פשוט מתבלבלים. זה פשוט בלבול. אתם מבלבלים בין אני לא יכול לאני לא יודע. או אני לא יכולה ולא יודעת. והתשובה שלהקים עסק זה דבר כל כך מסובך ואם יש לכם יכולת בסיסית של…שאתם מסתדרים בחיים בטח ובטח אם עשיתם תואר אקדמי שזה משימה הרבה יותר מורכבת מלהקים עסק במובן הזה מבחינה אינטלקטואלית, אז אתם מסוגלים בשביל להקים עסק צריך לדעת הבנה של עקרונות בסיסיים של איך מכינים כמו שאמרתי מערכת מאורגנת שמספקת שירותים או מוצרים שאנשים צריכים ושכל ישר שאתם מצליחים להסתדר ביום יום ולקבל החלטות נכונות ולא חייבים שתהייה לכם השכלה מסוימת, תראו את רמי לוי שהגיע להצלחה מאוד גדולה ויש עוד אין סוף דוגמאות כאלה של אנשים שבזכות שכל ישר וההבנה שהולכת ומתפתחת עם השנים של העקרונות הקיימים בעסק. אז אל תגידו אני לא יכולה או אני לא יכול אמרו אני לא יודעת או לא יודע. ברגע שאתם מבינים את זה, אתם מבינים שאפשר ללמוד את זה וגם זה לא מסובך, אני מלמד את הדברים האלה ויש עוד הרבה אנשים שמלמדים אותם והדבר השלישי שאני אכנס אליו לעומק היום זו המחשבה שזה מסוכן. כי זה באמת הפחיד אותי להיכנס לעסקים כי חשבתי שזה מסוכן ואז שאלתי את עצמי, איך אני יכול להקים עסק בלי סיכון כספי? ומצאתי שזה אפשרי להקים עסקים קטנים, בלי סיכון כסף ואפשר אפילו תדעו להקים עסקים מאוד מאוד גדולים בלי סיכון כסף זה משהו שמגיע בהמשך הדרך אבל בואו נבין מה זה סיכון כסף ומאיפה הוא נוצר בעסקים אז לפני שאני אכנס לזה, אני רק אגיד כמה מילים עליי שתבינו את הרקע, שמי עופר לוי, אני מנחה סדנאות, התפתחות אישית כבר 22 שנה, מרצה לכלכלה, אותה תקופה. גדלתי בשכונת מצוקה, לא היה לי בהתחלה שום ידע, שום קשרים, שום כסף, שום מישהו שיסביר לי איך עושים את הדברים. את הכול למדתי לאורך הדרך,

 

והקמתי ביחד עם שותף נפלא, אתר לימודים גדול שנקרא גול. גול בשביל התרגול, גול הוא אתר לימודים הכי גדול היום בישראל, הוא כבר סייע ליותר מ-330 אלף אנשים בארץ, אפילו כבר יותר מ-360 בספירה האחרונה נראה לי, והוא עזר להמוני המוני סטודנטים לסיים את התואר, לתלמידי תיכון, לעבור את מה שהם צריכים, כי היה לי חלום לעזור לאנשים לקבל השכלה איכותית, פרטית, שתיתן להם את כל מה שהם צריכים. והעסק הזה הוא עסק שמגלגל מיליוני שקלים, בשנה, והוא עזר לי להיות בן אדם חופשי, ולהרוויח. ואת כל זה עשיתי, כמו שאמרתי, בהתאמה אישית לאישיות שלי ובלי סיכון גול הוקם, בלי סיכון כספי. אז כדי להבין איך מקימים עסק בלי סיכון כספי, בואו נבין מה מקור הסיכון הכספי בעסק? בשביל זה נלך לקורס מיקרו כלכלה, קורס הראשון בכלכלה שאני מלמד כבר עשרים ומשהו שנה, ובקורס הזה, אחד השיעורים הראשונים, מלמד אנשים על ההבדל בין סוגי ההוצאות שיש בעסק. ובעצם יש שני סוגי הוצאות מרכזיים. הראשון זה הוצאות קבועות, והשני זה הוצאות משתנות. עכשיו, מה זה הוצאות קבועות? הוצאות קבועות זה הוצאות שאתה צריך להוציא אותן, לא חשוב אם קונים ממך או לא קונים ממך, אם אתה מייצר או מספק את השירות, אתה חייב להוציא את ההוצאות האלו. והמרכיב השני זה הוצאות המשתנות, את ההוצאות המשתנות אנחנו מוצאים רק כשאנחנו מייצרים, כלומר התוצרת או השירות מייצרת.

 

נהוג בדרך כלל להדגים את זה בדמי השכירות של המפעל או המשרדים של החברה, שזה הוצאות הקבועות, אם אני קונה מפעל או מחזיק משרדים אז אני משלם עליהם, לא חשוב כמה לקוחות אני אייצר. מצד שני, בדרך כלל נהוג להדגים את זה בחומרי גלם שזה משתנה, זאת אומרת אם אני יצרן נעליים אז רק אם אני עושה נעליים אני צריך את חומרי הגלם. ואנחנו רוצים שהרווח שההפרש בין המחיר שאנחנו מוכרים את המוצר או השירות לעליות המשתנות, יכסה לנו גם את ההוצאות הקבועות.

 

אבל אם אין לנו רווח על ההוצאות המשתנות או אנחנו לא מוכרים אנחנו נתקעים עם ההוצאות הקבועות. כלומר חשוב להבין שבעסק המרכיב המסוכן זה ההוצאות הקבועות. כלומר, אנשים שמפסידים המון המון כסף זה האנשים ששמו כסף קבוע, הוצאות קבועות, לדוגמא: בן אדם בא והשקיע במסעדה מיליון וחצי שקל, חמישה מיליון שקלים, הוא שם בסיכון חמישה מיליון שקלים או מיליון וחצי שקל אם אני מחליט למכור איזושהי סחורה, ואני קונה הרבה מהסחורה הזאת, אני עלול להיתקע איתה ואז הפסדתי המון כסף, זאת אומרת, בכל פעם שאני קודם כול מוציא את ההוצאה לפני שסיפקתי את השירות אני הכנסתי את עצמי למצב של סיכון אז ההחלטה המספר אחת שלי הייתה בחיים, לא להקים כך עסק לא להקים עסק עם סיכון, כלומר, אם אני מספק שירות או מוצר, זה חייב להיות שברגע שאני מספק אותו או מוכר אותו מיד מכסים לי את ההוצאות המשתנות אם יש וככה התחלתי את דרכי.

 

אז בואו נבין רגע, נעשה סקירה מהירה של איזה סוגי הוצאות יש, קבועות, ואיך אפשר להימנע מהן בכל עסק כמעט. אז כמו שאמרתי, הסוג הוצאה המרכזי שאנשים מוצאים עליו כסף ומסתכנים זה הוצאת המבנה אם זה מפעל, חנות, משרדים כל דבר כזה זה הוצאה שהיא קבועה כלומר, בין אם אני אמכור ובין אם לא, אני צריך שלם לבעלים של הנכס ולכן יש לי פה הוצאה קבועה שאני רוצה לנטרל אותן ובעצם להקים עסק בלי סיכון זה אמנות ההמרה, אני רוצה להמיר הוצאה קבועה בהוצאה המשתנה וזה מה שהתמחיתי לעשות בו עם השנים להמיר הוצאה קבועה בהוצאה המשתנה.

 

אז איך אנחנו יכולים להמיר נכס שהוא קבוע, פיזי, בהוצאה משתנה אז קודם כל, לא חשוב איזה עסק אתם מקימים אתם לא חייבים לשכור משרדים ב-Day 1.
וזה מה שעשיתי, בתחילת דרכי עבדתי מהבית גם כשהעסק גדל עבדתי מהבית הנקודה היא שבהתחלה אנחנו יכולים לעבוד בבית, אנחנו לא צריכים משרדים. מה שקרה דרך אגב באתר גול, אתר הלימודים שלנו, זה שבתחילת הדרך גם אני וגם השותף שלי עבדנו מהבית,

 

וכשעסק התחיל לגדול אז מצאנו עובדת אחת מהבית, ועבדנו עם מרצים, שאני מדבר על זה אחרי זה, שעבדו מהבית, וככל שהחברה גדלה, ראינו שאנחנו יודעים לעבוד מהבית, אני מדבר איתכם לפני 11 שנה, בסדר, לאורך הזמן זה הלך והתפתח, והיום יש לנו יותר מ-20 עובדים, ועוד 15 מרצים שאנחנו עובדים איתם, ויש לנו רק משרד אחד עם בן אדם אחד, וכולם עובדים מהבית, ועכשיו כשנפלה הקורונה על כולם, אתם מבינים את מצבינו? כלומר, כשנפלה עלינו הקורונה, אנחנו היינו מסודרים, יש לנו עסק גדול שכולם עובדים מהבית, בגלל הגישה הזאת שלא לקחת סיכון, כי כבר התמחנו בתקשורת בין אישית, דרך המערכות שקיימות. אנחנו יכולים לעבוד מהבית. דרך אחרת זה, כשאני ממש חייב מבנה פיזי, בתחילת הדרך, לפני שהקמתי אתר לימודים, היה לי בית ספר פיזי שהייתי מזמין אנשים לבוא ללמוד אצלי, והיו מתאספים הרבה תלמידים,

 

ובשביל זה הייתי צריך לשכור כיתות, הייתי חייב כיתות. אבל שוב, גם כשהפעילות שלי הלכה וגדלה, עדיין שכרתי כיתות פר שיעור, או פר קבוצה, ולא לקחתי מקום. בהיקף מסוים, אתם תראו ששווה לנו להפוך משתנות לקבועות חזרה, אבל לא בהתחלה. רק שהעסק ממש יציב והוא מספק את השירות. דרך אחרת זה ליצור איזושהי שיתוף פעולה בגין תשלום מסוים, שזה כמו סוג של שכירות.

 

דרך אחרת, אם אני רוצה למכור מוצרים, אז אני ארצה להציב סטנדים על בסיס זמני בכל מיני מקומות, במקום לקחת חנות. זאת אומרת, אנחנו לא באמת חייבים מבנה פיזי.

 

הסוגייה הבאה היא כוח אדם שעסק מתחיל לגדול מעבר לעבודה האישית שלי, אני צריך כוח אדם, כוח אדם איכותי. וגם פה אנחנו יכולים לראות שרוב המקומות יעסיקו עובדים על בסיס קבוע.
אז שוב, במקרה הזה, בתחילת הדרך את העבודות הפשוטות אנחנו נעשה בעצמנו. עם הזמן אנחנו כן נרצה לקחת עובדים קבועים ככל שהעסק גדל, אבל למשרות הפשוטות יותר, ששם הסיכון הכלכלי הוא נמוך יותר, כי אנחנו מורידים מעלינו את העבודה היותר פשוטה, מעבירים אותה למישהו אחר, אבל גם כשהעסק גדל. אבל, הכוח האדם היקר, גם בו הגדלנו בעסק שלנו על ידי זה שפנינו לאנשים שהעלות שלהם היא מאוד מאוד גבוהה, מרצים לסטטיסטיקה, לפיזיקה, אנשים שעובדים באקדמיה, הצענו להם לעבוד איתנו, והצענו להם אחוזים מהרווח שאיווצר ברגע שנמכור את הקורסים, וצעד אחד קודם, פניתי לשותף שלי גיא, שעוד לא היה שותף שלי בנקודה ההיא, ואמרתי לו, תשמע, בוא נעבוד ביחד, נהיה שותפים, 50-50. זאת אומרת, הצעתי לו שותפות, קיבלתי כוח אדם בלתי רגיל, בן אדם מבריק עם יכולות אדירות, ובמקום לשלם לו, אמרתי לו, בוא תהיה שותף שלי בעסק. ברגע הזה לא סיכנתי, סיכנתי 50 אחוז מהעסק שלא קיים, אבל קיבלתי בן אדם שעובד איתי אז, הדרך להשתמש בכוח אדם איכותי, בלי להוציא עליו כסף, דרך אחת מורכבת יותר, שלא צריך לעשות אותה הרבה, אבל צריך לעשות אותה לפחות עם בן אדם אחד, לדעתי, זה השותף שלכם, או השותפה, ולאחר מכן להציע שיתופי פעולה, מה שנקרא, Revenue share למיניהם. כל עולם האפיליאט היום, השותפויות, הוא פועל ככה. אז אני לא רוצה להוציא כסף על כוח אדם יקר, אני רוצה לשכנע אנשים לעשות איתי שיתוף פעולה, או להיות שותפים שלי, וככה אני מקבל את כוח אדם הזה. בעצם גול כעסק גדל, בזכות זה שהצלחנו לשכנע כעשרים מרצים לעבוד איתנו בשותפויות וזה כוח אדם אדיר שהוא שותף לרווחים עד היום.

 

הדבר הבא זה מוצרים פיזיים נניח שאני מוכר מוצרים פיזיים נניח שבכל זאת אני רוצה למכור את זה, אז דרך אחת שהרבה פעמים מבקשים מכם זה לקנות מלאי, אז אתם קונים את המלאי ומנסים למכור אותו, ואז אם אתם לא מצליחים למכור אותו אתם נתקעים זה גם לא רעיון טוב זה מסכן אתכם הדרך הכי טובה זה מקסימום לקנות מלאי קטן כדי לנסות, ודרך שנייה יש שתי דרכים נוספות אחת נקראת קונסיגנציה, קונסיגנציה זה מצב שבו אתם קונים את המלאי או מקבלים אותו ומחזירים את מה שלא הצלחתם למכור. כך שאם מכרתם מה טוב אם לא מכרתם, לא ספגתם, החזרתם את זה. עכשיו תגידו אנשים לא יסכימו לזה, זה הכול קשור באישיות שלכם בכוח השכנוע שלכם באמון שנותנים בכם שזה דברים שאני מלמד במקומות אחרים.
והשיטה השנייה נקראת היום דרופ שיפינג זה גם סוג של מלאי שנמצא אצל מישהו אחר בעצם מה שנקרא במצב הזה זה אומר שקודם אתם מוכרים את המוצר ורק אחר כך אתם מזמינים אותו ומעבירים ללקוח בדרופ שיפינג זה כבר התפתח לזה שאתם מוכרים ללקוח את המוצר שולחים הוראה לספק והוא שולח את זה ללקוח יש כל מיני דרכים, אבל הרעיון הוא אותו רעיון אתם קודם מוכרים את המוצר ורק אחר כך אתם משלמים וקונים אותו וכך אתם נמנעים מהסיכון.

 

והדבר הבא שהוא ממש מצוין בעולם שלנו ולשם בעצם נכנסתי אני עברתי משירותים פיזיים לשירותים דיגיטליים, למה שירותים דיגיטליים? כי שירותים דיגיטליים, עלות היצור שלהם המשתנה היא אפס, יש עלות הקמה ראשונית כדי לספק אותם, ואחר כך העלות היא אפס

 

ולכן הסיכון הוא מאוד מאוד נמוך אז אני מוכר קורסים אונליין, הכנה לבגרות והכנה לסטודנטים אנחנו מוכרים, עוזרים להם להתכונן לבחינות שלהם למדנו לעשות את זה בצורה מושלמת את העלות של ההקמה, הסברתי לכם לפני רגע לא שילמנו מהכיס, הלכנו למרצים אמרו תקימו לנו קורסים מצוינים תשקיעו את הזמן שלכם, תיקחו סיכון ואז גם חסכתי את העלות ההקמה ומרגע זה, והלאה, כשאני רוצה למכור לסטודנטים עלות האספקה היא אפס. צריכים לדבר גם על עלות השיווק, שזו עלות נוספת אבל גם עלות ההקמה לא ענתה לי וגם עלות האספקה לא עולה כסף כי זה דיגיטלי ולכן מוצרים דיגיטליים ועולם הדיגיטל הוא עולם נפלא להקמת עסקים בלי סיכון כספי.

 

ופה אתם רוצים להבין שהעולם מלא בהזדמנויות, מלא בהזדמנויות דרך אחת זה לפתח קורסים דיגיטליים בעצמכם עלות הפיתוח של קורסים דיגיטליים היא יחסית מאוד מאוד זולה וכמו שהבנתם, עלות האספקה היא גם מאוד זולה הבעיה היחידה הזה עלות השיווק

 

ואתם רוצים לוודא שמצאתם דרך טובה וזולה גם לשווק אנחנו בגול, אפילו את עולם השיווק והפרסום עשינו בעלויות אפסיות, איך עשינו את זה? זה סיפור שלם אבל גם את זה הצלחנו למזער אנחנו… עלות הפרסום שלנו ביחס לחברות אחרות היא אפסית אפסית. שוב, כי יצרנו שיתופי פעולה עם אגודות סטודנטים ועם תיכונים, ואז גם עלות הפרסום שלנו אפסית כלומר, לקחתי את כל אחד משרשרת השירותים או ארגון של המערכת ולכל אחד הצלחנו להביא אותו למצב שהוא קרוב לאפס עלות.

 

אז שוב, מוצרים דיגיטליים מאפשרים לכם:
אחד, גם להקים אותם יחסית מאוד מאוד בזול אתם רק צריכים, שוב אני מדגיש, למצוא דרך לשווק אותם בצורה זולה ולא לשפוך עליהם מלא כסף בפייסבוק.

 

והדבר השני שכדאי לכם לחשוב עליו ותקלטו אותו. זה משהו שישנה להרבה אנשים אם יקלטו במה מדובר העולם עכשיו בשיגעון הדיגיטל, בשיגעון הדיגיטל חברות משקיעות מיליארדים בלפתח תוכנות, אפליקציות ושירותים, אתרי אינטרנט שמספקים שירותים דיגיטליים יש כל כך הרבה היצע ומה שחסר זה הדרך להגיע ללקוח. אתם לא חייבים להקים מוצרים דיגיטליים בעצמכם אתם יכולים להקים מוצרים דיגיטליים אבל אתם יכולים ללכת לאנשים שכבר הקימו מוצרים דיגיטליים ולהגיד להם אני אהפוך להיות המשווק שלכם אני אהפוך להיות מה שנקרא סוכן משנה, זכיין שלכם, ואז ברגע אחד מישהו מביא לכם מוצר שהוא השקיע בו מיליונים והמוצר הזה הופך להיות שלכם ואתם מתחילים לשווק מוצר של מיליונים ובלי שהשקעתם בו אגורה, ואתם באים ואם הצלחתם לשכנע לקוח הספק שלכם, מי שהביא לכם את המוצר הדיגיטלי ישמח להתחלק איתכם בהכנסות זה כל העולם של אפיליאט אתם יכולים לשדרג את זה לרמה גבוהה יותר.

 

הנקודה היא שכשהמוצר לא עולה לבן אדם כסף זה לא כמו נעליים, אם אתם באים למישהו שייצר מוצר דיגיטלי והוא אומרים לו תשמע, תן לי 20% 30% 50% 70% אפילו יש סיכוי גבוה שהוא יסכים לתת לכם את המוצר שלו לשימוש כל עוד אתם לא פוגעים לו במכירות במקומות אחרים ויאפשר לכם להשתמש במוצר שלו ואתם יכולים לעשות מלא כסף מלמכור את המוצרים שיש בעולם. פשוט תמצאו מוצר דיגיטלי שאתם מתים עליו קורס דיגיטלי שאתם מתים עליו אוהבים אותו זה מעניין אתכם מוצר דיגיטלי שאתם אומרים זה משהו משהו, זה ישנה המון. לדוגמה לאחרונה נתקלתי בחברה המקסימה שנקראת רייזאפ שהמציאה אפליקציה שמושכת את הדאטה מהבנקים ועוזרת לאנשים לא להיות במצוקות כספיות כל הכבוד לכם חברת RISEUP, אני מקווה שתצליחו מאוד מאוד אני מתחיל לראות את זה מסביב, חברה כזאת צריך ללכת להגיד בואי אני אעזור לכם להפיץ את זה הלאה כי אתם עושים משהו טוב בעולם וגם להרוויח מזה כסף.

 

אז בעצם בזאת סקרתי דרכים רבות איך אפשר להקים עסק בלי סיכון כספי ובימים אלה אני מקים גם קורס שנקרא להבין כסף שבעצם סוקר לא רק איך מקימים עסק, אלא בכלל את דרך החשיבה שלנו על כסף וכל הדרכים המיוחדות שלנו לייצר ולהרוויח בעולם וגם תוכנית ליווי שמלווה אנשים לקחת ולהקים עסקים שכאלה אז אני מקווה שהשיחה הזאת עזרה לכם כי היא יכולה לעשות לכם המון סדר בראש ואני מאחל לכם המון בהצלחה.

 

פוסטים נוספים

איך מקימים עסק בלי סיכון? | עופר לוי

אל תפספסו את התוכן הבא!

אוהבים את התכנים של עופר? הרשמו עכשיו לקבלת עדכונים שוטפים.
למדתי מאוד חזק להפסיק להגיד אי אפשר, אלא לשאול איך אפשר. בכל תחום. קיבלתי אומץ פשוט לעשות דברים בנושא הכסף. כמו לפתוח חשבון השקעות, לקנות בית להשקעה גם אם זה לבד בלי הבן זוג שלי.
נלי אהרונוב, 36, רואת חשבון

שפע של כסף, 2018